Din tainele comunicarii


Am gasit pe blogul Consiliere crestina un material foarte bun despre comunicare:

***

Comunicarea relationala buna are urmatoarele 3 caracteristici fundamentale:

#1 Caldura – transmite acceptare si politete

Caldura spune: “Tu esti important pentru mine. Tu esti pretios pentru mine. Ma bucur si te respect. Nu voi incerca sa te schimb intr-o copie fidela a mea, ci doresc sa iti dai seama de potentialul pe care il ai.”

#2 Sinceritate – a nu avea planuri ascunse

Sinceritatea spune: “Nu incerc sa te manipulez, nici nu incerc sa te fac sa accepti voia mea. Vreau sa fac in asa fel incat sa simti ca poti sa comunici cu mine si sa ai incredere ca voi fi sincer cu tine.”

#3 Empatie – a te pune in situatia celuilalt

Empatia spune: “Desi nu stiu exact prin ceea ce treci, incerc sa inteleg sentimentele pe care le ai si incercarile prin care treci. Voi incerca sa te inteleg, in loc sa te fac sa ma intelegi tu pe mine.”

-din Cheile consilierii biblice vol2. -autor June Hunt

***
Aceste trei lucruri: caldura, sinceritate, empatie, cred ca functioneaza ca si temperatura corpului nostru de 37 grade, fara de care nu putem functiona. Adesea oamenii au de spus lucruri importante, adevarate, dar in valtoarea vietii, au o stare sufleteasca nepotrivita, si.. din pacate mesajul lor nu ajunge la ceilalti, decat cu greu.
Doamnezeu sa ne ajute sa avem o inima buna si deschisa, fara teama ca am putea fi raniti (rana, doar noi o putem permite) si atunci relatiile si comunicarea intre noi va fi mai buna!
Anunțuri

2 comentarii

Din categoria Crestinism

2 răspunsuri la „Din tainele comunicarii

  1. Ion Olteanu

    Da aveti dreptate, empatia, sinceritatea si caldurasunt calitati cu valoare foarte mare intr-o relatie conjugala, ele fiind elemente ale dragostei impreuna cu respectul fata de partenerul de viata. Ei formeaza prin casatorie un singur trup (Gen. 2:24 , Efeseni 5:22-33). Casatoria este singurul lucru predestinat teologic de Dumnezeu. Cuvantul lui Dumnezeu ne invata prin apostoliin 1Corinteni 7:2-4, 11:3,7,12; Coloseni 3:17-19; 1Timotei 2:8-13; 1Petru 3:1-8. Cititi aceste trimiteri cu atentie si vedeti ca ele sunt pline de intelepciune, iar cine le asculta si le pune in practica nu va da gres. Domnul sa va binecuvanteze.

  2. da, si nu doar in cadrul familiei este valabil.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s