Cine sunt eu?

Un aspect asupra caruia Diavolul lucreaza cu inversunare este “imaginea de sine”. El incearca din raspunteri prin agentii lui sa iti formeze o imagine de sine gresita, falsa, deformata, folosind circumstantele vietii sub diversele ei aspecte.

Dumnezeu insa de partea cealalta formeaza in noi chipul Domnului Isus Hristos, spunandu-ne cum ne vede El, cum suntem in Hristos inaintea Lui: Voi sunteti sarea pamantului, voi sunteti lumina lumii, voi sunteti copii lui Dumnezeu, un prieten al lui Dumnezeu, fiind alesi si randuiti prin Hristos sa aducem roada. Suntem robi ai neprihanirii, suntem templul Duhului Sfant, impacati cu Dumnezeu si avand o fire noua.

Ambele persoane folosesc cuvintele pe care le transmit prin agentii sai. Tu cu cine colaborezi, de partea caruia din acestia doi esti? E posibil ca tu sa declari cu gura ca esti de partea lui Dumnezeu, dar daca ne uitam la cuvintele pe care le primesti in inima ta, sa constati ca asculti de fapt de celalalt.

Dumnezeu sa ne lumineze!

Anunțuri

Un comentariu

Din categoria Crestinism

Un răspuns la „Cine sunt eu?

  1. Otniela

    Da, asa este. Intotdeauna Dumnezeu prin Cuvantul Sau dezvolta in noi „o imagine de sine” constructiva, atat pentru noi insine, cat si pentru ceilalti din jurul nostru. Daca vom ramane in Cuvant, aproape de Domnul , vom fi acei oameni folositori Imparatiei, cu un caracter crestin care va produce roade . De multe ori nu primim ceea ce Ii cerem lui Dumnezeu , pentru ca nu avem un CARACTER care sa ” suporte ” binecuvantarile. Cu alte cuvinte putem risipi foarte usor lucrurile spirituale in dorinte firesti, efemere, daca nu exista UN CARACTER asemanator caracterului lui CHRISTOS.
    Iata de ce apostolul Pavel pune un accent deosebit , in epistolele sale pe ” cresterea omului launtric”. Fie ca Dumnezeu sa ne dea vointa si infaptuirea dezvoltarii unui CARACTER sfant, in care „imaginea de sine” sa se „topeasca” in asemanarea tot mai vizibila cu Domnul nostru. Amin!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s