Despre iertare – Bill Gothard

Daca un pacat este comis contra lui Dumnezeu, atunci marturisirea sa fie facuta numai lui Dumnezeu.

Daca un pacat este comis impotriva lui Dumnezeu si de asemenea implica si alte persoane, atunci marturisirea sa fie facuta lui Dumnezeu si acelor persoane.

Daca pacatul era comis contra lui Dumnezeu si de asemenea implica si un grup, atunci marturisirea sa fie facuta atat lui Dumnezeu cat si acelui grup.

Este atat de nepotrivit cat si daunator de a extinde marturisirea la persoane din afara “cercului celor jigniti”

Bill Gothard

Anunțuri

5 comentarii

Din categoria Crestinism

5 răspunsuri la „Despre iertare – Bill Gothard

 1. Isa

  Legat de marturisire in Iacov 5:16 scrie „Mărturisiţi-vă unii altora păcatele şi rugaţi-vă unii pentru alţii, ca să fiţi vindecaţi”. Cum ar trebui sa intelegem acest verset? Atunci cand pacatul este comis impotriva lui Dumnezeu nu trebuie marturisit unei alte persoane(frate, pastor)? Matei 18:18 „Adevarat va spun ca orice veti lega pe pamant va fi legat in cer; si orice veti dezlega pe pamant va fi dezlegat in cer. Inteleg ca este mai usor sa fii dezlegat de un pacat daca marturisesti pacatul comis si unei alte persoane. Spun asta pentru ca pe Dumnezeu nu-l vedem. 🙂 Gresesc?

  • Isa, inteleg ce spui tu. Bill face o structurare de responsabilitate. Cand insa nu te poti lasa de un lucru, este bine sa ai un om fata de care sa dai socoteala, pentru ca stiinta lui te responsabilizeaza pe tine, si este un ajutor pentru a depasi. Iar ce spune Iacov, este in vederea sfintirii si incurajarii, dar tot nu cred ca este cazul sa iti spun tie cum am jignit eu pe fratele „x”, l-as injosi pe el. Insa pot sa iti spun spre exempul: eu ma lupt cu ingrijorarea, sau cu „nu stiu sa spun nu”, etc. Si sa ne sfatuim si ajutam reciproc prin marturii.

   • Isa

    Ma refeream la ceea ce greseste omul fata de Dumnezeu si nu implica alte persoane..exista oameni care se lasa de pacat, dar spun ca este suficient sa marturiseasca doar lui Dumnezeu. In acest caz ce ne spune Biblia? Este acel om dezlegat de pacat? Despre iertare s-au scris multe..Parerile sunt diferite, dar ce spune Biblia? Cand vine vorba de marturisire multi se trag inapoi..unii de rusine altii din „incredintare”..este un om eliberat marturisind doar lui Dumnezeu? ce spune Biblia? te intreb 🙂

   • 1Tim. 2,5 „Caci este un singur Dumnezeu si un Singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni, omul Isus Hristos” Asta arata ca pentru iertarea de pacate avem nevoie de un Singur mijlocitor, adica doar de Isus. Noi nu depindem de oameni, preoti cand e vorba de pacatele noastre fata de Dumnezeu, pentru a avea viata vesnica, sau o relatie bune cu El ulterior. Le putem spune oamenilor spre zidire, uneori spre smerire, dar noi suntem iertati de Dumenzeu prin Isus si suntem deslegati independent de ceea ce facem inaintea oamenilor. Insa cand un pacat implica oameni, atunci depindem de marturisire in fata lor. Asa ne arata scriptura. Matei 5,24

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s