Despre ipocrizie

Citeam un articol depsre ipocrizie pe blogul http: //chestiuni.info/

Discutam acum câteva zile cu un american în drum spre aeroport, iar el mă informa că nu merge la biserică pentru că urăște ipocriții. ”If there’s one thing I hate it’s hypocrites”.

Ce n-am avut inspirație să îl între pe loc a fost: urăști toți ipocriții sau doar pe ăștia care au legătură cu biserica?

Eu până acum n-am întâlnit nici un american care, atunci când îl întrebi ce mai face să nu îți răspundă cu Fine, thank you! ori cu Things are going just great! deși în realitate nu e chiar așa. Voiam să îl fi întrebat dacă își urăște toți conaționalii care fac asta sau doar pe ăia care merg la biserică.

La magazin, la îmbarcare în avion, la hotel, la restaurant, toată lumea îți zâmbește frumos chiar dacă în realitate te-ar arunca pe geam. Îi urăști și pe ăia?

Desigur, în fiecare din noi există doza de ipocrizie care ne împinge să spunem că urâm ipocrizia. Ok, o urâm, dar numai când o vedem la alții?

Si ma gandeam la o explicatie de ce oamenii vad ipocrizia la pocaiti mai usor decat in lume. Raspunsul este ca pe rochia unei mirese se vad mai usor petele de noroi decat pe blugii unui roker. Si necazul este cu atat mai mare. 🙂

Anunțuri

2 comentarii

Din categoria Crestinism

2 răspunsuri la „Despre ipocrizie

  1. Isa

    Uneori asteptăm de la ceilalţi ceea ce poate nici noi nu oferim.. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s