Iertarea – definitie

Iertarea unei persoane este “inchiderea cazului” cu acea persoana si transferarea responsabilitatii pentru orice pedeapsa catre Dumnezeu. Iertarea face posibil ca noi sa avem aceeasi deschidere catre el, dupa ce ne-a jignit, ca aceea pe care o aveam inainte de a ne fi jignit.

Bill Gothard

Reclame

4 comentarii

Din categoria Crestinism

4 răspunsuri la „Iertarea – definitie

 1. Otniela

  Da, desi in PRACTICA nu este totul chiar atat de usor. De ce? Pentru ca vechiul nostru ” ego ” ne joaca feste. Avem VOINTA sa iertam dar resentimentele ne mai dau tarcoale. Este nevoie de ZDROBIRE! Nu suna prea placut dar este BENEFIC! Daca vrem sa semanam cu Domnul nostru trebuie sa mai trecem din cand in cand pe la CRUCE. Doar ACOLO ne putem regasi cu toate ale noastre pe care le putem abandona, si putem prelua JUGUL LUI! Amin!

 2. Vctoria

  Este usor sa-L lasi pe Dumnezeu sa faca dreptate atunci cand agresorul nu se afla in preajma ta, dar in prezenta lui, ce faci il ocolesti, il stergi de pe lista celor vii, sau ai o atitudine de cine nu este cu mine este impotriva mea?
  IERTAREA teoretica este minunata dar in practica este foarte greu de aplicat mai ales cand esti nedreptatit !! Trebuie multa rugaciune si sustinere pozitiva , nu cineva care sa-ti aduca mereu aminte de cat de ranit esti si sa puna mereu „gaz pe foc”, pentru ca victimele au tendinta sa asculte argumentele care le alimenteaza starea de victima….asa spun studiile de victimologie…

 3. TTT

  …usor ”a ierta”teoretic,… hai sa fim cinstiti, ”practica ne omoara!!!”
  Capacitatea de ”a ierta” o putem primi doar cind avem o adevarata ”relatie”pe verticala!Asta presupune sa fim ”sfinti”,Doamne,iarta-ne si ajuta-ne sa fim curati si sfinti!

 4. Salut,permite-mi sa fac o remarca, o va face atat teoretic cat si practic iertarea fata de semenu lui, de ce?, pentru ca e constient ca nu a facut`o seamanu lui ci RAUL .. oricum ce mai vreau eu sa mentionez este ca e suficient ca o unda un graunte de iertare la acel moment e suficient, ca apoi incet incet sa simti cum se infasoara tot mai multa si mai multa dorinta si caldura de a ierta;)…cu tot respectu si numa bine ..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s