Invataturi adanci despre iertare

Iertarea priveste ofensatorul ca pe un instrument in mana lui Dumnezeu.

Atunci cand David a fost blestemat de Simei, David in loc sa se indarjeasca impotriva lui a spus: “Lasati-l sa blesteme, caci Domnul i-a zis” 2 Sam. 16,11

Isus pe cruce putea sa fie indarjit impotriva batjocoritorilor si celor ce l-au batut, dar El i-a privit ca pe cei care indeplineau scopul lui Dumnezeu pentru viata Lui. Din aceasta cauza El a fost capabil sa spuna: “Tata iarta-i ca nu stiu ce fac” Luca 23,34

Iertarea inseamna o mai mare intelegere fata de persoana care m-a jignit, decat am avut inainte de a fi jignit. Inseamna a te folosi de durerea provocate tie de altii pentru a le demonstra in schimb dragostea lui Hristos.

* Bill Gothard – “Cercetare asupra principiilor de viata”

4 comentarii

Din categoria Crestinism

4 răspunsuri la „Invataturi adanci despre iertare

 1. Otniela

  O, da exemplul cu Simei si David este cat se poate de relevant. DAVID-omul dupa Inima lui Dumnezeu, abandoneaza totul, chiar si pe sine insusi, in Mana lui Dumnezeu. Ce minunat! Insa dupa cate alte tentative de acest fel din partea dusmanilor? Cred ca AICI ” pielea ” lui David se tabacise bine in toiul impotrivirilor si luptelor… Dar numai astfel se construiesc adevaratele CARACTERE, folositoare Imparatiei.
  Si ce vom mai spune oare de Exemplul nostru suprem, ISUS? Cred ca ar fi util sa recitim Isaia 53. Glorie in veci doar Mielului!

 2. Vctoria

  Este un exemplu Biblic ideal, adica greu de reprodus in viata noastra atitudinea lui David….unii crestini sunt inclinati sa-si faca dreptate fie cerand-o lui Dumnezeu (folosindu-L dupa dorinta lor) fie sa si faca dreptate singuri …apeland la autoritati superioare(religioase sau laice) uitand sau ignorand porunca de a-i iubi chiar si pe vrajmasii/agresorii nostri!!

 3. Vctoria

  Multumesc lui Dumnezeu ca am Pace si sunt convinsa ca asta vine de la El si este singurul meu argument ca traiesc in armonie cu Duhul si ma rog si pentru ceilalti apropiati mie sa aiba parte de aceasta binecuvantare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s