Viata virtuala inrautateste viata reala

Cercetarile au aratat ca cei ce obisnuiesc sa joace pe calculator curse de masini sunt predispusi sa faca mai multe greseli in trafic, in viata reala . Pe calculator au o tasta care le permite ca orice greseala sau accident sa fie refacut si jocul este reluat de la capat pana treci la nivelul urmator. Asta creeaza o siguranta falsa pe care in realitate nu o ai. Viata nu iti ofera a doua sansa in multe situatii.

Acelasi lucru este valabil si in jocurilor virtuale cu violenta. Copii care obisnuiesc sa joace pe calculator, au probleme in relatiile cu ceilalti copii mai des. El primeste un sentiment fals de invincibilitate din jocurile virtuale, iar in viata reala lucrurile sunt diferite.

3 gânduri despre „Viata virtuala inrautateste viata reala

  1. Asa este! Nici noi profesorii nu suntem prea multumiti de elevii care stau prea mult in fata calculatorului. In primul rand acestia nu mai au RABDAREA sa citeasca O CARTE. Creierul este mult prea intens stimulat, iar copiii isi pierd rabdarea, si vor sa rezolve totul ” din mers ” . De aceea este foarte bine parintele sa-si supravegheze copilul si sa-i faca un program strict. Cred ca 2 h/ zi ( la clasele mari ) este suficient.

  2. Si eu, incantata de cunostinta! Da, am vazut multe, dar nici voi pastorii nu va puteti plange. Munca de dascal este foarte grea. Lucram cu personalitati fragile, in formare, si trebuie sa contribuim intr-un mod cat mai armonios la construirea lor. Copiii de astazi nu sunt ca cei de ieri. Asistam pe nesimtite la o criza tot mai mare de autoritate in vietile lor. Din ce in ce mai mult isi respung profesorii, si isi resping parintii atunci cand acestia incearca sa-i invete ceva.
    Da, evident a vorbi de 2 ore petecute in fata monitorului este deja pentru multi adolescenti o gluma buna. Insa familia crestina trebuie sa ramana la standardele ei, si trebuie sa lupte pentru pastrarea normelor crestine. Parintii crestini trebuie sa-si pastreze AUTORITATEA in fata copiilor, pentru ca ea este biblica. Iar BIBLIA ARE INTOTDEAUNA DREPTATE, chiar si in vremuri ca acestea.

Lasă un comentariu