Altare vechi si altare noi

Inainte oamenii isi faceau altare si se inchinau dumnezeilor straini. Asta mania pe Dumnezeu. Astazi nu s-au schimbat prea mult lucrurile. La tot pasul avem altare. Nu s-au schimbat lucrurile prea mult. Sunt cam la fel de inalte, la fel de rotunde, si vezi oamenii stand la coada uneori, cand unul sta in fata altarului, celalalt se retrage doi pasi inapoi. Cel ce se inchina, se pleaca usor in fata si apoi are un schimb de informatii, un cod secret. V-ati dat seama? Exact! Bancomatele!! Ele sunt altarele zilelor noastre…

Nu degeaba numeste Dumnezeu: “lacomia de bani, inchinarea la idoli.” De aici vin tot felul de lucruri rele.

Anunțuri

5 comentarii

Din categoria Crestinism

5 răspunsuri la „Altare vechi si altare noi

 1. contul e o problema mai serioasa decat bancomatul, banul e o problema mai mare decat contul, pacatul increderii in bani e o problema mai mare decat banul, pacatul neincrederii in Dumnezeu e problema problemelor… Si iaca asa…

 2. Mihai Pop

  Nu am vazut pe nimeni sa puna vreun animal pe bancomat si apoi sa aduca vreo jertfa, incendiind bancomatul. Sa inteleg ca daca patronul imi baga salariul pe card sunt un suflet care merg in iad? Iarta-ma, stimate pastor Florin, dar chiar s-au epuizat subiectele reale din viata si Biblie, si incepem sa exageram in stil penticostal legalist? Acum cateva luni aveai o problema cu centimetri si milimetri fustelor. Acum 20 de ani unii in biserica mea au avut o mare problema: daca baticul in biserica trebuie legat sub barbie sau la ceafa. Sub barbie insemna smerenie, iar la ceafa mandrie…
  Ne mai miram ca oamenii se duc in iad si noi nu mai avem timp sa le vorbim din Cuvantul Viu al lui Isus si sa ne rugam pentru ei. Nu te supara, dar ai un blog prea bun ca sa dai uneori cu el de toti peretii!

 3. Mihai, comentariul tau m-a facut sa scriu, desi nu am mai comentat de ceva timp, sunt mai strans cu timpul in ultima vreme.

  Legat de altarele noi. Si eu am card si il folosesc fara sa cred ca ma inchin la idoli prin asta. Analogia era pentru cei lacomi de bani si robiti de pacatul acesta. Radacina este bine structurata de siloxy (mai sus). Cand un om e robit de iubirea de bani chiar nu ai vrea sa fii in preajma lui, sa vezi cu cate dureri se strapunge pe el si pe cei din jur. Aici este valabila ilustratia „altarelor noi”.

  Articolul cu fustele scurte, cred ca trebuie inteles bine de fratii si surorile noastre inainte sa intre intr’un labirint al poftelor si interselor sub masca ravnei si dorintei de implicare in nu stiu ce lucrare..

  cu bine

  PS sa tinem garda respectului echilibrata. Vezi regulile blogului.

 4. Dragul meu, si eu am un blog si stiu ca nu e usor sa aduci un Cuvant viu. Dar rugaciunea mai are putere. Si sper sa nu cedezi. Rugaciunea mea e cu tine, Florin, stiu ca vrei sa duci Evanghelia departe, dar nu oricum. Nu cauta chesti ieftine…Stii nu vreau sa ma dau exemplu, dar exista ata de mari dureri si Domnul are ce lucra cu noi. Roaga-te cand ceva nu e atat de bine! Stii ce dulce e Isus? Cum asculta El rugaciunea facuta cu smerenie si din inima?

 5. Pastorul are „neplacuta” datorie de a vorbi inclusiv despre micile si neplacutele teme de care aminteai undeva mai sus. Si cand spun datorie, ma refer la obligatie! E dulce Isus, dar mesajul Lui nu intotdeauna e pe placul tuturor. Sunt fel de fel de oameni, iar Isus isi trimite pastorul sa vorbeasca fiecaruia dupa nevoia lui. Pe cand era in pustie, Ilie a fost trezit de catre inger cu o atingere pe umar, Petru cand dormea in temnita a fost trezit cu o lovitura in coasta… Vad ca esti un om sincer, dar Isus a fost dulce si cand ai scris mesajul ala dur de mai inainte:) Scriu cuvintele acestea, nu pentru ca Florin ar avea nevoie de un aparator ca mine, ca are Unul mai bun ca oricare altul. Doar ca asa am crezut eu ca e bine.

  Cu dragoste frateasca, Siloxy

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s