Ce inseamna „a crede”?

“Va asigur si va spun in cel mai solemn mod, ca cel care crede in mine (cel care adera, care se increde, care se bazeaza si are credinta in Mine) are viata vesnica (o poseda acum)” Ioan 6,47

 

Aceasta este versiunea amplificata a traducerii bibliei.

Imi place cum este explicata credinta: a adera, a te increde, a te baza si a avea credinta.

Trebuie sa aderi la un popor care se numeste urmas al lui Hristos. Trebuie sa faci parte dintr’un astfel de popor, sa te afiliezi sa faci parte. Este primul pas al credintei. Chiar daca nu toti sunt ceea ce spun, unii sunt si tu te afiliezi cu ei.

Apoi trebuie sa te increzi in Hristos. Trebuie sa ai o relatie personala cu El, astfel iti va fi un sprijin in momentele mai grele din viata, in momentele de confuzie, de neintelegere. Sa te increzi in El ca te vede, ca te aude, ca te sprijineste, ca este acolo sa te ajute pe tine, in ciuda momentelor dificile de viata.

A crede implica si a te baza pe Hristos. Sa poti sa te bazezi pe El. Sa ii faci o rugaciune si apoi sa ai incredere deplina ca El va asculta acea rugaciune, daca este dupa voia Lui. Sa te bazezi pe El ca chiar daca mai intarzie, sau chiar daca lucrurile par ca o iau in alta directie, ce i-ai incredintat este bine incredintat si El va duce la bun sfarsit intr’un mod dumnezeiesc lucrul incredintat dupa voia Lui.

A avea credinta in El. Asta implica credintul pe care Il acorzi. Trebuie sa il divinizam pe Isus. Este este Dumnezeu Fiul. Este Dumnezeu! El poate sa faca orice, este atotputernic. El poate intelege orice, este atotstiutor. Nimic nu il depaseste, nimic nu il surprinde, orice se intampla neprevazut, intr’un loc sau in altul, El este deja acolo. El este atotprezent, este peste tot si in tot locul. Controleaza totul, conduce totul. Diavolul nu poate face nimic fara acceptiunea lui Dumnezeu, chiar daca este rebel si impotrivitor lui Dumnezeu. Avand credinta aceasta avem pace si siguranta, asta ne conduce la victorie si biruinta in toate incercarile noastre.

Cei ce fac asta au intradevar viata vesnica, adica viata din Dumnezeu!

Reclame

2 comentarii

Din categoria Crestinism

2 răspunsuri la „Ce inseamna „a crede”?

  1. mi-am facut candva o lista a cuvintelor care nu au nevoie de explicatii. „a crede” e undeva pe la inceput. sa crezi inseamna pur si simplu sa crezi:) stiinta ne-a cadorisit cu o meteahna a definirii. cautam sa definim. Cand i s-a cerut unui asistent social sa dea o definitie comportamentului deviant, omul a raspuns cam asa: „Cu acest comportament e ca si elefantul: e greu de definit, dar daca il intalnesti stii sigur cu cine ai de-a face!” La fel e cu credinta si cu credinciosul. Fiecare avem (mare Har!) o experienta specifica a intalnirii cu Isus si pe fiecare din noi, El l-a invatat sa creada in felul sau.

  2. florea calin

    Buna,
    Lucrez pentru o tabara crestina care are si un site si am vrea sa facem un link-exchange cu tine, daca esti interesat adresa site-ului e http://www.taberecrestine.com . Astept un raspuns iar in cazut in care e pozitiv te rog da-mi si linkul tau.
    Merci mult, o zi buna.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s