Fratele Iosif Ton si Strajerii

Mi-a tresaltat inima de bucurie când am înteles ca miscarea ”Strajerii” este o asemenea trezire veritabila. Ca toate trezirile spirituale, si aceasta este controversata, contestata si blamata. În orice trezire spirituala exista si naivitati si excese, iar dusmanii trezirii le vad numai pe acestea si le trâmbiteaza ca sa-i convinga pe credinciosi ca este o miscare ”primejdioasa”. Cine are însa cât de cât un discernamânt spiritual se uita nu la unele aspecte exterioare stângace, ci se uita la esenta, la ceea ce constituie miezul sau continutul unei treziri spirituale si la roade, la vietile schimbate pe care le produce.
Miscarea ”Strajerii” are elemente noi, care nu erau prezente în trezirea initiata de Duhul Sfânt prin Liviu Olah. Acum, darurile Duhului Sfânt sunt toate prezente si se manifesta cu libertate si cu putere.
Este clar ca Dumnezeu ne învata lucruri pe care noi baptistii am refuzat sa le vedem pâna acum în Cuvântul Lui si ne duce mai departe decât în trezirea anterioara. Vreau sa va spun tuturor ca Dumnezeu mi-a vorbit si, urmând calauzirea Lui, m-am asociat cu miscarea de trezire spirituala ”Stajerii”, care a atins deja vietile a cel putin cincizeci de mii de oameni.
În zilele urmatoare, cu ajutorul Duhului Sfânt, va voi explica elementele esentiale ale acestei treziri si, împreuna cu conducatorii acestei miscari, vom cauta sa definim teologia acestei treziri spirituale. Între 7-12 decembrie va avea loc la Baile Felix, lânga Oradea, o conferinta nationala a ”Strajerilor”, la care, cu voia lui Dumnezeu, vom participa si noi. Va invitam sa veniti cu noi!
Pastor Dr. Iosif Ton

* sursa

Anunțuri

3 comentarii

Din categoria Crestinism

3 răspunsuri la „Fratele Iosif Ton si Strajerii

 1. Cornel Tudorache

  Umblu de multi,foarte multi ani,intre fratii baptisti,fiind unul dintre ei.Vreau sa spun deschis ca este o grupare religioasa care a avut in sinul ei oameni de o valoare indiscutabila.Oameni ai lui Dumnezeu care au trait pentru Dumnezeu intr-o curatie de inima si viata demne de dorit a fii traite de cit mai multi.
  Acesti oameni ai lui Dumnezeu au trait in lumina unor invataturi si rinduieli cunoscute de zeci de ani.Si prin acest mod de viata au putut conduce si pe altii la conoasterea si primirea Domnului Isus in vietile lor,fiind altfel mintuiti si in felul acesta mintuirea Domnului Isus a trecut mai departe la noi si noi suflete care au cunoscut mintuirea.
  Stau astazi si privesc cu ingrijorare la lucruri ce se petrec in rindurile baptistilor( nu-i nici o consolare ca se petrec lucruri similare si in alte culte),lucruri care nu provin dintr-o mai adinca cunoastere a Domnului Isus si a vietii de umblare cu El,cit mai degraba din aparitia(ori creiarea) a noi forme de „inchinare si lauda”.
  (Asta ca sa nu mai spun de unele lucruri „bizare”,astfel ca baptistii se fac ortodoxi. Inteleg ca ortodoxi,care habar nu aveau de nasterea din nou,sa se intoarca la Domnul Isus si astfel sa se alipeasca de o biserica Baptista,Penticostale,Crestini dupa Evanghwelie etc)
  Oare viata de traire dupa voia lui Dumnezeu are de-a a face doar cu „inchinarea si lauda”? Si aceasta in forme tot mai noi.Cum se face ca nu avem „forme noi” de slujire a Domnului si a semenilor nostrii?Nu avem timp mai lung de rugaciune(unele biserici au eliminat-o complet ori inlocuit-o cu „inchinare” sub forme noi).
  Sint de acord ca baptistii sa se deschida spre persoana Duhului Sfint si spre manifestarile Acestuia in vietile noastre,dar sa avem grije sa raminen la invatatura biblica.Am pagubit atitia ani ca baptist crezind in sfirsitul vindecarilor miraculoase,dar aceasta este adevar biblic si lucreaza si astazi pentru cine crede ca vremea vindecarilor n-a luat sfirsit si este biblica.Dar trebuie avut grije la intreaga lucrarea si prezenta Duhului Sfint in cadrul ei.
  Da,aveam nevoie de deschidere spre perspana Duhului Sfint,numai sa nu ne trezim deschizindu-ne spre cine stie ce fel de duhuri,caci sint multe si felurite duhuri gata sa ne inunde viata,si sa ne goleasca si de „putinul” Duh Sfint care mai este in noi.
  Avem astazi miscarea Desculti,acuma aflu despre Strajerii.Si cite mai asteapta dupa colt sa iasa la iveala. Dar din cite bag de seama,cel putin observind miscarea Desculti,participantii nu sint mai asemanatorii Domnului Isus.Au in schimb manifestarii noi,astfel ca bat din palme in timpul cintarilor,imbracamintrea la aceste intilniri nu are de-a face nimica cu imbracamintea cu sfiala de care vorbeste Biblia,mai ales in rindul femeilor.
  Si acuma as vrea sa am un cuvint pentru cei care ati acceptat sa va numiti Pastori ai turmei lui Hristos.Biblia va invata cum sa fiti si cum sa pastoriti turma CE NU ESTE A VOASTRA,cu frica si sfiala,caci n-ati murit nici unul pentru cei mintuiti.
  Dar veti da socoteala de fiecare dintre cei pastoriti.
  Domnul sa ne intelepteasca pe toti sa stim cum am crezut si in cine am crezut si asa sa umblam pentru slava si gloria Sa vesnica.

 2. elisa

  Cititi va rog ce spune fartele paul dan, in San-diego
  http://ioan8.wordpress.com/

 3. Mercea

  Mai nou, baptistii, in loc sa predice Evanghelia, striga “ERETICI” unii dupa altii pe toate blogurile baptiste, zise “evanghelice” (a devenit deja o traditie). Desigur, fiecare religie considera ca celelalte religii au anumite erezii, insa a arunca noroi in spatiul virtual asupra altor evanghelici, numindu-i “eretici”, “rataciti” si “profeti ai lui Baal”, este o practica specifica baptistilor (in speta negrutisti). Poate ca baptistii, macar pentru faptul ca isi spun crestini, ar trebui sa invete sa remarce si ceea ce este pozitiv la celelalte denominatiuni. Daca ar proceda astfel, ar actiona in propriul lor interes, pentru ca, parafrazandu-l pe dr. Ben Carson, renumitul neurochirurg, daca stii sa vezi ceva bun la ceilalti, aproape toti vor sfarsi prin a vedea ceva bun si in tine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s