Coreea de Nord a atacat un oras din Coreea de Sud

Cand Germania a declansat al doilea razboi mondial in 1929, era intr’o conditie mizerabila, cu datorii externe imense. Sitiatia actuala seamana intrucadva cu cea de atunci spun comentatorii evenimentului. Ma intreb: se refera la Coreea de Nord sau la criza financiara mondiala.

S-au tras peste 200 de obuze nord Coreene. Armata Sud Coreeana a ripostat deschizand focul, doi soldati au murit si alti 13 au fost raniti.

Coreea de Sud este o tara prospera din multe puncte de vedere: economic, cultural si nu in ultimul rand spiritual. Toti ochii se indreapta sper zona aceea.

Introducere in situatia celor doua state:

La 25 iunie 1950, Coreea de Nord invadează Coreea de Sud, trecând paralela de 38 grade, graniţa stabilită de comun acord de SUA şi URSS în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Statele Unite ale Americii, împreună cu trupele de menţinere a păcii ale ONU, intervin pentru Coreea de Sud.

După o desfăşurare favorabilă a evenimentelor pentru sudişti, armata chineză intervine pentru Coreea de Nord, intrând in Coreea de Sud la data de 19 octombrie 1950, înclinând balanţa victoriei spre Coreea de Nord.

Totul se încheie cu un armistiţiu între Coreea de Nord şi Coreea de Sud, acesta restabilind graniţele iniţiale. Coreea de Nord s-a retras unilateral din acest pact la 27 mai 2009.

* sursa

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria Crestinism

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s