Experiente cu Dumnezeu – Jonathan Edward

Una din experientele din viata lui Jonathan Edwards care i-au marcat viata a fost dupa cum spunea:

“ Pe cand ma plimbam prin padure pentru a ma mentine in forma, in 1737, dupa ce am descalecat intr’un loc mai retras, asa cum aveam deseori obiceiul, pentru a ma plimba si a contempla si a ma ruga, am avut o viziune care pentru mine a fost extraordinara, a slavei Fiului lui Dumnezeu, ca Mijlocitor intre Dumnezeu si om, si a harului minunat, maret, curat si sfant si a dragostei Lui si a umilei si blandei lui supuneri. Acest har care a aparut atat de calm si de slavit, s-a ivit maret deasupra cerurilor. Mai aproape decat puteam eu sa-mi dau seama, persoana lui Hristos mi s-a aratat inconjurata de o stralucire coplesitoare si atat de mareata incat mi-a inghitit toate gandurile si conceptele, fapt care a continuat timp de o ora; asa incat, in tot acest timp lacrimile imi curgeau suvoi si plangeam in hohote. Am simtit cum dogoarea sufletului se goleste si este anihilata intr’un fel pe care nu as stii cum sa-l exprim altfel; sa stai intins pe jos si sa fii plin doar de Hristos; sa-L iubesti cu o dragoste sfanta si curata; sa te increzi in El; sa traiesti prin El; sa-I slujesti si sa fii perfect sfintit si curatit, cu o neprihanire divina si cereasca.”

Si sa tinem cont ca era un intelectual erudit si nu un sentimentalist entuziast. Oare noi ce fel de experiente avem astazi cu Dumnezeu?

cu binecuvantari

4 comentarii

Din categoria Crestinism

4 răspunsuri la „Experiente cu Dumnezeu – Jonathan Edward

 1. Mie nu mi s-a aratat slava lui D-zeu in felul acesta,dar am simtit puterea Lui la lucru de multe ori in viata mea,si sunt de acord ca trebuie sa iti golesti mintea si sufletul de tot ce te impovareaza si iti impiedica privirea ,pentru a -L vedea pe EL in toata slava,sau mai bine sa IL las pe EL sa imi elibereze inima ca sa Il pot vedea.Eu Il simt dragostea prin faptul ca a mai ingaduit sa traiesc si astazi ,si clipa de clipa imi pazeste pasul fara de care nu ar exista.Poate ca nu pot face lucruri marete,dar ma simt o persoana importanta fiindca EL ma foloseste in lucrarea Lui,fiindca a murit ptr.mine,cand nimeni altcineva nu ar fi facut asta,ptr.ca ma numeste fiica Lui,si ma straduiesc sa merit acest nume,ptr.ca in final……EL este DRAGOSTE.

  • Persida,
   imi plac gandurile tale, pe Dumnezeu il vedem atat in lucruri marete cat si in lucruri simple. Insa prezenta lui are acelasi efect asupra noastra cand o recunostem. Asta conteaza cred eu.

 2. Otniela

  Nu cred ca asemenea experiente tin de intelectualism , cred ca ele se adreseaza duhului omului, pentru ca revelatia se face in duh, si prin DUH. Oricine este nascut din Dumnezeu poate avea asemenea experiente cu Creatorul, daca IL doreste si IL proclama DOMN al vietii lui / ei.

  • Otniela,
   cred ca experientele acestea au de a face mult cu al dori pe Dumnezeu, al numi Domn al vietii tale, insa asta trebuie facuta cu toata inima si trairea. El se descopera celor ce il cauta. Atintirea este importanta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s