Cum sa umblam prin credinta? (Numeri 13-14)


  1. Focalizandu-ne pe oportunitati si nu pe obstacole. (Nu vorbi de giganti, nu privi la ei, tu esti o lacusta, etc.  Ci  focalizeaza-te pe ce iti promite Dumnezeu: struguri, Tara unde curlge lapte si miere)
  2. Privind inainte si nu inapoi (nu te uiti la ce aveai in Egipt. Nu te uita in prezent: pustiu, mana, (Dumnezeu poarta de grija oricum) ci uitate inainte: canaan, tara unde curge lapte si miere)
  3. Crezand ceea ce Dumnezeu poate sa faca prin oameni (Iosua spune ca se poate prin Dumnezeu, Caleb spune ca ii vom manca pe cei uriasi, Dumnezeu este cu noi!)
  4. Reamintindu-ne promisiunile lui Dumnezeu (Dumnezeu promite, El se angajeaza ca va face asta, este onoarea Lui in joc daca nu se va implini. A fost ideea lui Dumnezeu, nu un moft al tau.)
  5. Bazandu-ne pe puterea lui Dumnezeu si nu pe puterea noastra (Au fugit pentru ca se gandeau ce puteau face ei, daca s-ar fi gandit ce ar fi putut face Dumnezeu, si-ar fi adus aminte ce victoriile precedente. Ar fi avut mai multa nadejde, perspectiva, viziune).

autor : Paul Kisslic

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria Crestinism

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s