Profetia gandului

“Iubeste pe Dumnezeu cu tot cugetul tau (mintea ta)” Marcu 12,30

Gandul reprezinta una din cele mai inalte facultati ale omului si in acelasi timp o functie vitala, cu rol director, decisiv pentru vaita nostra.

Spune-mi la ce te gandesti si iti voi spun cine esti (omul este ceea ce gandeste in timpul unei zile, chiar daca nu a ajuns sa faca ceea ce gandeste, este o chestie de timp, pana gandul va rodi o fapta, apoi un caracter)

Spune-mi la ce te gandesti si iti voi spune ce vei face (faptele noastre totdeauna sunt precedate de gandurile noastre. Dumnezeu a distrus omenirea din vremea lui Noe, pentru ca gandurile lor erau indreptate in fiecare zi numai spre rau. Asta ar trebui sa ne dea de gandit. Dumnezeu s-a uitat in mintile oamenilor si a vazut ce ar putea ajunge lumea cu siguranta. Asa punem spune la nivel individual. Gandurile cuiva se vad in glumele lui sau la manie, in momentelel cand el se scapa dintr-un motiv sau altu. )

Spune-mi la ce te gandesti si iti voi spune unde vei ajunge (daca gadnesti rau, rau vei trai, apoi caracterul iti va fi rau, asta iti aduce un destin departe de fata lui Dumnezeu – Iadul. Daca gandule tale se curatesc dupa Cuvantul lui Dumnezeu, dupa sfintii lui, atunci vei ajunge intelept ca ei, vei face ceea ce fac ei si caracterul tau se va sfinti dupa ei. Relatia cu Hristos, conversatia continua cu El in rugaciuni genereaza aceste ganduri si constitue secretul celor tari, oamenilor care continua sa creasca in ciuda contextelor potrivnice)

Iubeste pe Dumnezeu cu toata mintea ta!

Anunțuri

2 comentarii

Din categoria Crestinism

2 răspunsuri la „Profetia gandului

 1. Vctoria

  Se zice ca „daca cu puterea gandului am putea ucide ar exista gramezi de cadavre”.
  Cel mai bine se pot ascunde gandurile si nu ma refer la cele bune….exemplu ar fi ca sunt unii suspectati de crime care pot trece de poligraful pentru depistarea minciunii…. cu exercitiu poti sa treci drept „sfant”. Iar experienta m-a invatat sa nu iau de buna ce zic sau fac oamenii…ca sunt inclinati sa gandeasca mai intai de rau si cu greu de bine… si in plus vor cauta sa-si gaseasca suport sau justificari biblice….De o viata am invatat sa trec peste „poticnelile” astea dar le uit greu….si pierd cate putin din increderea in „sfinti”….Nu ma refer la ceva anume ci la educatia noastra cum ca cel mai bine este sa nu arati ce gandesti iar „controlul firii pamantesti” ii face pe unii sa fie dea dreptul ipocriti.

 2. Victoria, fara multe cuvine, pot sa spun ca sunt de acord cu ceea ce ai spus mai sus, aporape intr’u totul.

  Si nu stiu de ce, dar imi vine in minte cugetarea aceea a lui Einstein:

  „Sunt doar doua lucruri infinite, universul si prostia umana, insa asupra primului aspect nu sunt atat de sigur”

  si tot el spunea:

  „Daca A reprezinta succesul in viata, atunci A este egal cu x plus y plus z. Munca reprezinta x; y inseamna joaca; iar z – sa stii sa-ti tii gura.”

  Ce bine ar fi sa ne tinem de x,y,z! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s