10 metode de a fi mai fericiți

Am citit un articol interesant de pe site-ul Adevarul.ro . Aici se dau cai prin care oamenii pot fi mai fericiti, acestea fiind rezultatul mai multor studii. Aici eu vad  cum aceste indemnuri se pliaza foarte bine pe invataturile lui Hristos.

Iata caile spre o viata mai buna:

1. Faceți lucruri pentru alții

2. Conectați-vă cu oamenii

3. Aveți grijă de corpul vostru

4. Observați lumea din jurul vostru

5. Învățați în permanență lucruri noi

6. Fixați-vă tot timpul noi obiective

7. Găsiți modalități de a ieși tot timpul la liman

8. Adoptați întotdeauna o abordare pozitivă

9. Simțiți-vă bine în pielea voastră

10. Fiți parte din ceva mai mare

* sursa (http://think.adevarul.ro/2011/04/cum-sa-fim-fericiti-10-metode-si-50-de-actiuni/)

Reclame

8 comentarii

Din categoria Crestinism

8 răspunsuri la „10 metode de a fi mai fericiți

 1. mesagerulcrestin

  O viata mai buna prin umanism?! Spui ca vezi cum invataturile lui Hristos se pliaza pe concluziile specialistilor. Un crestin n-ar trebui sa priveasca in sens opus lucrurile? Hristos invatat sa te simti bine in pielea ta? Hristos ne indeamna sa invatam lucruri noi? Ne invata gandirea pozitiva??
  Indraznesc sa spun ca acest fel de a privi lucrurile este total paralel cu ce invata Scriptura, neavand nimic comun cu ea! Fericirea este legata indisolubil legata de Persoana Domnului Isus, umanismul dand cel mult o iluzie a fericirii, nicidecum fericirea in sine. Umanismul fara ravagii in crestinism, iar asemenea abordari umaniste n-ar trebui, in ce ma priveste, sa fie prezente in retorica si in practica celui credincios. Pavel in Filipeni foloseste de 16 ori cuvantul „bucurie”, si de fiecare data este legat de Domnul Isus. Aici e fericirea, si nicaieri altundeva!

  • Mai bine spus concluziile cercetarilor se pliaza pe invataturile lui Hristos. Ai subliniat bine ca bucuria este legata de Domnul Isus si numai de el. Sugestiile acestea nu le luam ca evanghelistice, insa ele contin ceea ce si Domnul ne invata: sa iubim pe oameni, sa invatam din natura, sa meditam la Cuvant tot timpul. Nu cred in umanism, dar cred intró gandire pozitiva – hristica, adica datorita lui Hristos. Cred ca daca cineva il are pe Hristos dar tot negativ gandeste, degeaba a mai inviat Hristos din morti. Noi trebuie sa avem credinta, nadejde si dragoste. Asta era ideea din articol. Si da complectari mai sunt de adaugat.

   • mesagerulcrestin

    Florin, toate cele 10 criterii de mai sus sunt prin excelenta umaniste. De altminteri, ele au menirea, asa cum apare in articol, de a-l indruma pe om catre o viata „mai buna”. Hristos ne cheama la o viata „mai buna”? Sau la o viata la superlativ?Ce zici? In ce ma priveste, cred sincer ca orice intrepatrundere, fie cat de mica, intre Hristos si om in ce priveste viata crestinului , inseamna o alterare totala a vietii lui Hristos in om. Iau aleator principiul 7 in discutie: „Găsiți modalități de a ieși tot timpul la liman”. Pe langa faptul ca este un principiu extrem de general si gol de continut, pune accentul pe efortul omului de a iesi din eventualele (desi se spune „tot timpul”!?) necazuri. Apropos, necazurile sunt un lucru bun sau rau?
    Repet, cel credincios trebuie sa se alipeasca de Domnul, nu de principii omenesti care te pot indeparta foarte discret, dar sigur, de Capul. Har si pace!

 2. sandu

  scriu o interpretare a acestor punctecare „te face fericit”
  1 . „faceti lucruri pentru altii „, in mod normal fiecare produce ceva ,ca sa se vanda ,si prin asta are un castig financiar ,si avand starea materiala este asigurata
  2. ca sa ai un profit material ,trebuie sa stii ce cere piata ,asa ca e nevoie de a te conecta cu oamenii
  3 .ca sa castigi increderea clientilor trebuie sa fim prezentabil si cu fizicul nostru
  4 .acest punct e cam tot punctul 2
  5 . piata se schimba mereu ,prin aparitia noilor produse ,si prin noile cerinte ,e necesar sa invatam mereu lucruri noi
  6 . e tot punctul 5 ,pentru ca e normal ca avand noi obiective ,sa si inveti acele lucruri noi
  7. toate punctele anterioare se reflecta in acest punct ,respectiv ,de a iesi din orice situatie cu o stare materiala cat mai profitabila asa zisul „liman”
  8 . succesul finaciar se datoreaza luptei personale si tinand cont de punctele anterioare ,caci fara o abordare pozitiva efectiv nu poti incepe nici punctul 1
  9 toate punctele anterioare ,omul le face ca sa aibe o viata cat mai luxoasa ,acesta fiind modul in care un om se simte bine in pielea lui ,
  10 ne arata sa stim caci a profita de toate punctele anterioare trebuie sa facem parte din lumea cu toate „sforariile” ei

  ASA SA FIE OARE SI PENTRU UN CRESTIN ?

 3. Mesagerul crestin, ai dreptate ca indemnurile sunt umaniste si pozitive, nu duc la mantuire, datorita absentei lui Hristos. Dar daca Hristos intra in „ecuatie” totul devine bine. Hristos schimba totul. Incercarile reprezinta ceva bun. Prin efortul omului singur nu putem obtine lucruri esentiale spiritual, dar prin puterea lui Dumnezeu putem obtine, insa puterea lui Dumnezeu nu o anuleaza pe a omului, ci ii da putere si sens. Eu cred ca exista o problema in crestinimsul unora dintre noi: lipsa de creativitate, un soi subtil de negativism, dar bravat ca realism, nu este aluzie la tine, nu stiu exact cum gandesti. Eu sunt de principiul lui David: „Cu Dumnezeu s-ar peste un zid intarit”, „Paharul meu este plin de da peste el” (nu e vorba de prosperitate, insa de a te bucura de viata, de nevasta tineretii tale, bucura-te tinere in tineretea ta) Ok. Cred ca ai inteles ideea 🙂
  Cand cineva iubeste pe Domnul in sfintenie, toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele lui. Eu cred asta cu tarie, asta imi da viata, tarie, nadejde in suferinta si incercare, de fapt le micsoreaza, le da sens.
  Imi dau seama de subtilitatea umanismului, il desbraca pe Hristos de toate principiile lui, si il elimina pe El. Asta este crima! Insa tot ce este bun si frumos, vine de la El, si trebuie asociat cu El, primit ca din mana Lui.
  cu consideratie
  Toate bune!
  PS scuze de lungime

 4. Mesagerul Crestin

  Gandeste-te la Galateni 2:20, si dupa ce meditezi la acest verset, spune-mi daca mai poti regasi aceaste principii ca fiind valabile pentru viata de credinta. Cu alte Cuvinte spune-mi daca asta invata Hristos.

  „insa puterea lui Dumnezeu nu o anuleaza pe a omului, ci ii da putere si sens”
  Pe ce te bazezi cand spui asta? 2 Corinteni 12 imi pare ca spune altceva. „puterea Mea in slabiciune se arata desavarsita”, spune Domnul. „Despartiti de Mine nu puteti face…nimic!” Stii ce inseamna asta, Florin? Il iei pe El si…ramane nimic! Vasazia nu se cere nimic din partea noastra, decat sa ramanem in El. Sigur ca in aceasta ultima stare pot sa sar peste un zid intarit, dar nu prin sfortarea mea sau prin urmarea unor principii omenesti , ci, asa cum citai, „cu Dummnezeu”! Pavel in 1 Corinteni 15, cand fac o bilant de etapa al lucrarii lui, spune clar: „totusi nu eu, ci harul lui Dumnezeu care lucreaza in mine”! Aici e cheia fericirii: harul lui Dumnezeu manifestat exclusiv in Domnul Isus!

  Draga Florin, daca Il iei pe El si din cer(!!) si…. nu raman decat lacrimi(vezi Ioan in Apocalipsa). Dumnezeu nu s-a angajat sa cosmetizeze omul vechi, ci din contra, l-a condamnat definit la moarte. Numai cand dispare omul, apare Hristos, si cu el si fericirea!

  • O sa incerc sa fac un paralelism in aceste indemnuri in sens crestin, ca sa ma explic de ce le-am gasit pliate pe invatatura crestina.

   1. Faceți lucruri pentru alții (Fiti cei dintai in fapte bune)

   2. Conectați-vă cu oamenii (Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti)

   3. Aveți grijă de corpul vostru (Trupul vostru este Templul Duhului Sfant)

   4. Observați lumea din jurul vostru (Uitati-va la pasarile cerului, ele nici nu secera nici nu strang nimic in granare, totusi Tatal vostru din cer are grija de ele)

   5. Învățați în permanență lucruri noi (Sa va prefaceti prin inoirea mintii voastre)

   6. Fixați-vă tot timpul noi obiective (Faceti juruinte Domnului si impliniti-le)

   7. Găsiți modalități de a ieși tot timpul la liman (In lume veti avea necazuri, dar indrazniti, caci Eu am biruit lumea)

   8. Adoptați întotdeauna o abordare pozitivă (Toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu)

   9. Simțiți-vă bine în pielea voastră (Te laud sa sunt o faptura asa de minunata)

   10. Fiți parte din ceva mai mare (Voi sunteti o imparatie de preoti)

   Opera umanismului eu tocmai aici o vad, imita aproape perfect crestinismul, pe Dumnezesu insusi, pretinzandu-se ” un mesia” al umanitatii. El reuseste asa de mult pentru ca imita foarte bine, altfel nu ar fi gasit asa o cautare in lume. Daca noi il tot bagatelizam asa, pierdem teren. Trebuie sa demascam un singur lucru, lipseste Hristos de acolo, si bineinteles prigonirile, pe care nu le prea discuta umanistii, coruptia irecuperabila a omului.

   Sunt perfect de acord ca fara Isus nu putem face nimic, puterea noastra nu are nici un rezultat fara prezenta Lui in noi. Tot ce avem este de la El si toata lauda este a Lui. Deci indemnurile acelea nu au nici o valoare fara Hristos, sunt inselatoare. Dar daca te uiti cu bagare de seama la ele, vezi ca implinesc cele mai adanci nevoi ale omului, pe care doar Hristos le implineste si ele sunt extrase cumva din sistemul lumii lui Dumnezeu, fie prin influenta demonica, fie prin studiul crestin „neadecvat” (pentru ca il elimina pe Hristos).

   Sunt putin confuz, cred ca undeva pierdem frecventa intre noi. Eu sunt foarte de acord cu argumentele din comentariile tale, chiar imi plac 🙂 Nu sustin omul, nici pozitivismul fals, sau frumusetea desarta, doar faptul ca este o imitiatie falsa a valorilor si frumusetilor lui Dumnezeu. Dupa cum Satan este maimuta lui Dumnezeu, imita si pretinde tot ce face Dumnezeu, ceva similar este umanismul vis avis de crestinism. Sper ca ma fi facut cat de cat inteles.

   Toate bune!

 5. Mesagerul Crestin

  Exact, neghina imita perfect bobul de grau! Diferenta este ca prima nu are nicio substanta, decat o simpla forma. Si Bobul de grau cazut din cer stim cine e! Din aceasta cauza trebuie sa punem accentul doar pe El, nu pe principii care par sa se plieze pe El, fiind in fapt goale de orice continut si conducand in ratacire.

  Priveste la EL! (tinta, spune ep. catre Evrei, neadmitand astfel nicio alta aternativa).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s