Creeaza un loc, un grup in care sa te faci mai bun

Gaseste oameni care sa isi doreasca sa faca aceleasi lucruri pe care le faci si tu, in Domnul. Insoteste-te cu ei si tine legatura. Acestea sunt grupurile de partasie, in care ne strangem sa citim Cuvantul lui Dumnezeu si sa primim intelepciune.

Reclame

5 comentarii

Din categoria Crestinism

5 răspunsuri la „Creeaza un loc, un grup in care sa te faci mai bun

 1. tabita

  apropos!
  saptamina asta ne intilnim cu grupul nostru sau ba? sapt trecuta am avut sedinta cu parintii la sara si sper sa nu mai avem inca una la stefan sapt asta 😀
  continui din cartea inceputa sau tot din Ioan?

  • Sa mergem inainte cu cartea. Suntem la un subiect in context: „Duhul Sfant – personalitatea Sa”. Cat despre joia asta, vom vedea cum sunt si ceilalti.

 2. tabita

  abia asteptam joia! 🙂 ne e dor si ii simtim lipsa f acut!

 3. tabita

  poti posta citeva idei din predica pe care ai tinut-o seara la valeni? mi-a zis taticu cite ceva si mi-a placut. as vrea m mult. ceva despre griu si neghina.

  • Schita este putin atipica, asta se intampla in functie de text, mesaj si subiectul abordat.

   Pilda neghinei (Matei 13,24-30/36-43)

   1. Semanarea semintei bune v.24
   – Aceasta se face prin Cuvantul lui Dumnezeu scris (Biblia), prin Cuvantului marturisit (credinciosii fac asta prin puterea Duhului Sfant) si prin Cuvantul trait (acestia sunt credinciosii adevarati, care prin viata lor sunt o puternica influenta pentru oameni ca urmeze calea lui Dumnezeu)
   2. Cineva seamana samanta rea (neghina) v.25
   – Dupa ce lucreaza Dumnezeu si oamenii lui, vine cel rau si seamana neghina. In lucrarile noastre, vom fi surprinsi sa vedem pe nepregatite si neghina.
   Neghina este foarte asemanatoare cu graul, doar gustul o diferentiaza in esenta si alte aspecte fizice foarte mici.
   Ce este specific celui rau: lucreaza pe intuneric, nu la lumina. Nimeni nu stie. Cel rau nu lucreaza in plen. Dumnezeu daca are ceva de spus, o spune inaintea tuturor, pe lumina.
   3. Samanta rea se vede totdeauna dupa un timp (la rasaritul firelor) v26
   – Lucrarea celui rau se vede doar la un anumit moment dat. („la rasaritul spicelor”). Ce face el nu poate fi vazut imediat. Dupa roade cunosti pe oameni, in timp. Imediat nu iti poti face o parere obiectiva despre ei. Oamenii se vad mai clar in incercare, cand sunt pusi in responsabilitati, etc. Trebuie sa ne uitam la roada pocaintei, a Duhului Sfant in ei, la darul Duhului din ei daca este exercitat.
   4. Cine a semanat samanta rea? (vrajmasul – Diavolul)
   – Exista un vrajmas. Nu putem crede pe falsii pacifisti care spun ca este doar in mintea unora sau este vorba de greselile oamenilor, desi si acestea sunt adevarate. Intrucat exista un vrajmas real al celor credinciosi, trebuie: Sa veghem in rugaciune – ca sa nu cadem in ispite, sa fim paziti de Dumnezeu. Sa Traim in sfintenie dupa Cuvant, pentru ca cel rau sa nu isi faca intarituri in noi. (Isus spunea: Cel rau „nu are nimic in Mine” Ioan 14,30). Sa traim in dragoste, in partasie. Asta inseamna sa ne intalnim in Numele Domnului si in grupe mici pentru a intari si creste credinta noastra.
   5. Domnul nu vrea sa smulgem noi neghina pana nu vine secerisul. v. 29
   Domnul in pilda aceasta normalizeaza o stare de care multi dintre noi se plang: „… n-ai semanat samata buna in tarina ta? De unde este dar neghina?” Domnul ne linisteste si ne spune sa lasam lucrurile asa cum sunt, sa creasca impreuna. Sa nu ne grabim sa le smulgem noi.
   Raspunsul Domnului ne smereste intrún fel pentru ca el ne spune cu alte cuvinte: Ca nu avem abilitatea, nu avem discernamantul si precizia de a face acest lucru. „..ca nu cumva sa smulgeti si graul impreuna cu ea”. Asta inseamna ca neghina e reala, o poti vedea, dar nu poti avea precizia sa smulgi fara sa rupi din greseala si graul.
   Ce ar trebui sa facem? Sa traim in neprihanire cu incredere inaintea lui Dumnezeu. El ne vede, El ne rasplateste. Sa slujim potrivit darului Duhului Sfant, aceasta este misiunea noastra, aceasta este responsabilitatea noastra. Darul aduce roada, darul este dumnezeiesc, nu se invata, nu se cere, Duhul il da cui voieste dupa planul lui Dumnezeu. Sa inflacaram Darul care este in noi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s