Despre vointa

Dumnezeu nu a intentionat niciodata ca o fiinta precum omul sa fie jucaria sentimentelor sale. Viata emotionala este o parte adecvata si nobila a personalitatii totale, dar este, prin insasi natura ei, de o importanta secundara. Religia se afla in vointa, la fel si neprihanirea. Singurul bun pe care Dumnezeu il recunoaste este un bun voit; singura sfintenie valida este o sfintenie voita. Radacina oricarui rau din natura umana este pervertirea vointei. Pentru a-L iubi pe Dumnezeu cu toata inima noastra trebuie mai intai, sa vrem sa o facem. Apoi afectiunile noastre religioase vor incepe sa se ridice pe aripi stabile in loc sa se miste lenes, fara tinta sau fara o directie inteligenta.
– A.W.Tozer

Deuteronomul 30:19  „Iau azi cerul şi pământul martori împotriva voastră că ţi-am pus înainte viaţa şi moartea, binecuvântarea şi blestemul. Alege viaţa, ca să trăieşti, tu şi sămânţa ta”

Reclame

2 comentarii

Din categoria Crestinism

2 răspunsuri la „Despre vointa

  1. Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa şi înfăptuirea. (Filipeni 2:13) – o adevarata placere sa impaci versetul asta cu spusele lui Tozer:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s