Sfantul trebuie sa umble singur – de A.W. Tozer

Majoritatea sufletelor marete ale lumii au fost singuratice. Se pare ca singuratatea este un pret pe care sfantul trebuie sa il plateasca pentru sfintenia lui.
In dimineata lumii, Enoh, acel suflet evlavios, a umblat cu Dumnezeu si nu a mai fost, fiindca l-a luat Dumnezeu; si, desi acest lucru nu este afirmat in asa de multe cuvinte, concluzia corecta este ca Enoh a umblat pe o cale destul de separata de cea a contemporanilor lui.
Un alt om singuratic a fost Noe, cel care, dintre toti oamenii care dintre toti oamenii care au trait inainte de potop, a primit har din partea lui Dumnezeu; fiecare mica dovada arata inspre singuratatea vietii lui, chiar si atunci cand era inconjurat de oamenii lui.
Din nou Avraam i-a avut pe Sara si Lot, la fel ca si pe multi alti slujitori si pazitori de turme, dar cine poate citi povestea lui si comentariul apostolic cu privire la ea fara sa simta imediat ca era un om „al carui suflet era ca o stea si care locuia separat”? Dupa cate stim, Dumnezeu nu i-a spus nici macar un cuvant atunci cand se afla in tovarasia oamenilor. El a comunicat cu Dumnezeu cu capul plecat, si demnitatea innascuta a omului i-a interzis sa adopte aceasta pozitie in prezenta altora. Cat de dulce si de solemna a fost scena in acea noapte a sacrificiului, atunci cand a vazut flacarile miscandu-se printre bucatile jertfei. Acolo, singur, ingrozit de marele intuneric ce il inconjura, a auzit vocea lui Dumnezeu si a stiut ca era un om insemnat sa primeasca bunavointa divina.


Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Crestinism

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s