Pocăiți-vă, căci Împărăția cerurilor este aproape! – Matei 4

 De atunci încolo, Isus a început să propovăduiască şi să zică: „Pocăiţi-vă, căci Împărăţia cerurilor este aproape.” (Matei 4:17)

Primul mesaj al Domnului Iisus a fost despre pocăință: „Pocăiţi-vă, căci Împărăţia cerurilor este aproape.” El a continuat ceea ce predica Ioan botezătorul. Cel mai important mesaj pe care biblia îl are pentru noi nu este dragostea, ci pocăința. Dragostea este esența poruncii, ținta poruncii, dar pocăința ține ușa harului deschisă, altfel, fățărnicia, firea pămîntească, pervertește totul. De aceea să nu uităm de mesajul lui Iisus: „Pocăiţi-vă, căci Împărăţia cerurilor este aproape.” Să ne menținem această stare de pocăință tot timpul vieții, atât tineri cât și vârstnici, atât frații din adunare, cât și slujitorii. Pocăința veritabilă are de a face cu Scriptura, ea spune Amin la tot ce spune Scriptura. Ea menține aceeași părerea ca a lui Dumnezeu, atât despre păcat, cât și despre sfințenie. Un om pocăit se vede cu ochii cu care îl vede pe el Dumnezeu. Pocăința are în vedere părăsirea păcatului, nu doar recunoașterea lui ipocrită, așteptând ca cei lesne crezători să spună: „uite ce smerit e fratele…” Pocăința țintește schimbarea vieții, îmbuntățește calitatea vieții. Ioan botezătorul spunea: „Faceți roade vrednice de pocăința voastră” Pocăința autentică aduce roada sfințeniei: cine are două haine, împarte cu cel ce n-are. Cine are două pâini, face la fel. Cei în autoritate nu cer nimic cu sila și se mulțumesc cu leafa, etc.

Să menținem deci în inima noastră totdeauna acest mesaj al Domnului Iisus: „Pocăiţi-vă, căci Împărăţia cerurilor este aproape.” Și vom fi binecuvântați de El. Celor smeriți le dă har. Domnul ne va crește în har tot timpul și așa vom fi destoinici pentru orice lucrare bună.

Să fiți binecuvântați!

Anunțuri

4 comentarii

Din categoria Crestinism

4 răspunsuri la „Pocăiți-vă, căci Împărăția cerurilor este aproape! – Matei 4

 1. cristi r

  Numai Ortodoxia este adevărata Biserică
  http://carteromaneasca.wordpress.com/2012/05/26/numai-ortodoxia-este-adevarata-biserica/
  “De-a lungul celor două mii de ani de existenţă, numai Credinţa Ortodoxă a păstrat neschimbată învăţătura lui Hristos lăsată Apostolilor precum neschimbată a păstrat şi Sfînta Predanie a Sfinţilor Părinţi. Doar Biserica Ortodoxă se ocîrmuieşte după cele Şapte Soboare A-Toată-Lumea, numai Biserica Ortodoxă păstrează neschimbate scrierile Sfinţilor Părinţi, doar în Biserica Ortodoxă se ţin slujbele primelor veacuri. Şi pentru aceasta numai în Biserica Ortodoxă găsim toate Tainele cele Sfinte şi dumnezeieşti trebuincioase mîntuirii sufletelor noastre. Numai Biserica Ortodoxă a biruit veacurile neatinsă, nepătată şi neîntinată, doar Biserica Ortodoxă a dăruit lumii sfinţi, sfinţenie şi sfinte moaşte, numai Biserica Ortodoxă va fi singura ce va purta război împotriva „bisericilor” ce vor încerca să o uzurpe.
  Drept aceea, doar noi credincioşii ortodocşi mărturisim despre Biserică în Crez ca fiind: „Una, Sfîntă, Sobornicească şi Apostolească”. Precum un singur crez este, tot aşa doar o singură Biserică viază, al cărei cap este Domnul nostru Iisus Hristos. Nu pomenim în crez două Biserici, doi hristoşi, două botezuri pentru că avem – ca şi Sfinţii Apostoli – un Domn, o Credinţă, un Botez – cel ortodox.”

 2. aliss

  nu stiu ce sa mai cred,familia sotului meu este pocaita,io sunt ortodoxa,iar sotul meu imi spune mereu sa mergem la el la biserica penticostala,sa ma pacaiesc k asa va fi mai bine dar eu nu ma simt si avem mereu dioscuti de genul asta.ultima ora ne am despartit din acesta cauza parintii lui nu ma vor,ma vor pacaita pt copilul lor,sotul meu mai are 2 frati care iar nu sunt pocaiti nici casatoriti am 22 de ani,nu stiu ce sa fac?parinti mei nu sunt de acord k aceasta religie imi spun mereu dc m am casatorit si sa ma despart de el si familia lui nu stiu ce pot face …il iubesc e un baiat ff bun dar nu pot sa ma pocaiesc nu simt asta va rog sa imispuneti ceva sfaturi .va multumesc

 3. Aliss, mulțumim pentru deschidere. Un lucru este important pentru familia ta, să nu te desparți de soțul tău. Mai ales dacă în inima ta îl vezi un băiat ff bun. Este în regulă cu credința. Roagă-te lui Dumnezeu să facă ceva pentru voi. Tu poate nu simți ca el, dar cred că și ție conștiința îți spune anumite lucruri, adică nu sunteți atât de diferiți. Primul pas cred că este să rămâneți împreună. Legat de biserică, nu vreau să mă pronunț în privința asta. Cred că ar trebui să îți lase libertate să faci asta când și cum vrei tu, dar și tu trebuie să lași de la tine, și din dragoste, din respect pentru el ai putea să mergi acolo, dar cu voia ta, nu silită, manipulată, etc. Cred că ai putea să te interesezi de religia lui din cărți, din biblie și în felul acesta ai putea să îl înțelegi mai bine înainte să mergi acolo.
  Roagă-te lui Dumnezeu, iubește-ți soțul și vezi ce poți să faci.
  Ne rugăm pentru voi! 🙂

 4. Iolanda

  Cat de frumos spus ! Sa fii pocait nu inseamna sa ai o religie ci o credinta care sa o traiesti prin fapte .Si eu am fost ortodoxa si m-am pocait .Nu am nimic cu religiile , oamenii le-au facut , dar Dumnezeu e acelasi mereu . Din punctul meu de vedere atunci cand vom fi judecati Dumnezu nu ne va intreba ce religie ai avut ci ce fapte ai facut . Deci in concluzie pe Dumnezeu nu il intereseaza religia noastra si inima , bunatatea , credinciosia etc . Dumnezeu sa te ajute sa iei o decizie inteleapta .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s