Ferice de cei săraci în duh! – Matei 5

Mat 5:3 „Ferice de cei săraci în duh, căci a lor este Împărăţia cerurilor!”

A fi sarac in Duh nu este totuna cu a fi „slab de inger” cum spune vorba din popor. Dimpotriva a fi sarac in Duh este o virtute, o calitate foarte mare:

În primul rând înseamnă să recunosti ca din punct de vedere spiritual nu esti autosuficient. Cei săraci în Duh sunt cei ce mărturisesc că au nevoie de Dumnezeu, au nevoie de Mantuitor. Nu pot trăi viata fără Dumnezeu, nu pot face voia lui Dumnezeu fără ajutorul lui Dumnezeu. Acestia în mod deosebit simt nevoia umplerii cu Duhul lui Dumnezeu pentru a face ceea ce îi place lui Dumnezeu

În al doilea rând înseamnă să nu te ai pe tine pe primul loc. Conjugarea in limba ebraica incepe de la persoana a treia plural: ei mananca, tu mananci, eu mananc. În limba română si alte limbi cunos cute conjugarea începe de la persoana I singular. Noi trebuie să ne gândim la Dumnezeu în primul rând „la El„ la semenul nostru, si apoi la noi însine. Trebuie să schimbăm ceea ce porneste în mod natural din firea noastră pământească.

În al treilea rând a fi sărac în duh înseamnă să fii smerit si umil. Calvin spunea că dacă l-ai întreba care este cel mai important lucru în crestinism ti-ar spune: „smerenia”. Iar al doilea: „smerenia” si al treilea: „smerenia”. Învătati de la Mine căci eu sunt blând si smerit cu inima spunea Domnul Isus. „Pocăiti-vă si credeti în Evanghelie!” spunea Domnul Isus. Aceasta este atitudinea copiilor lui Dumnezeu. Smerenia este o calitate si o virtute foarte importanta, dacă nu printre cele mai importante. Smerenia te face mai tare, mai precaut, mai rezistent, mai întelept, pentru că te face să te concentrezi pe ceea ce trebuie sa faci tu si mai putin pe ceea ce fac altii.

Să fim săraci in duh!

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria Crestinism

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s