Rugați-vă prin Duhul Sfânt!

Dar voi, preaiubiţilor, zidiţi-vă sufleteşte pe credinţa voastră preasfântă, rugaţi-vă prin Duhul Sfânt, (Iuda 1:20)

Înainte să înceapă apocalipsa ni se dă acest îndem în cuvânt. Probabil că unii se gândesc cum poate să se roage prin Duhul Sfânt. Și eu m-am întrebat un timp. Duhul Sfânt are o carte, toată Scriptura este insuflată de Duhul Sfânt. Am văzut adesea modele bune de rugăciune, însă rugăciunea prin Duhul Sfânt o găsesc cel mai bine întemeiată în rugăciunea după Cuvântul lui Dumnezeu. Spre exemplu adesea am fost îndemnat în inima mea să mă rog pentru biserica unde slujesc după:

Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege. (Galateni 5:22-23)

și m-am rugat literal după această listă. Am fost mult binecuvântat prin această rugăciune. La fel am făcut și cu alte texte specifice pe care le-am memorat din Efeseni 6 – cu armura lui Dumnezeu, Isaia 11 – cu Duhul care se odihnea peste Domnul.

Vă îndemn să vă rugați în felul acesta pentru bisericile voastre. Eu nu văd un alt mod mai autorizat de a ne ruga. Apostolul Ioan ne spune că dacă ne rugăm după voia lui Dumnezeu ne ascultă:

Îndrăzneala pe care o avem la El este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă. (1 Ioan 5:14) Şi, dacă ştim că ne ascultă, orice I-am cere, ştim că suntem stăpâni pe lucrurile pe care I le-am cerut. (1 Ioan 5:15)

Aceasta cred că este calea ca să ne rugăm cu îndrăzneală și avem o garanție foarte mare: ”ne ascultă”.

Ferice de noi dacă vom face acest lucru!

Lasă un comentariu

Filed under Crestinism

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s